Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu oude, beproefde geneeswijze uit Japan

Bij het woord ‘geneeswijze’ zijn we geneigd direct te denken aan de wachtkamer van de huisarts, aan een ziekenhuis of aan medicijnen. Dat er ook geneesmethoden bestaan die anders opereren, bewijzen acupunctuur en reiki, die hier in het westen steeds meer raken ingeburgerd. Jin Shin Jyutsu hoort thuis in datzelfde rijtje. Niet dat de drie inwisselbaar zijn, maar ook de zeer oude geneeswijze Jin Shin Jyutsu, oorspronkelijk afkomstig uit Japan en inmiddels wereldwijd beoefend, gaat uit van een belangrijk oosters principe: dat naast botten, spieren en zenuwen ons lichaam bestaat uit meridianen, oftewel energiebanen. En die energiebanen zijn minstens zo belangrijk, en bepalend voor ons welzijn als alle andere onderdelen van ons lichaam, onze ziel en onze geest.

Wat doet Jin Shin Jyutsu?

Stelt u zich voor dat de energiebanen in uw lichaam rivieren zijn, brede en smallere stromen. Door wie wij zijn, of hoe wij leven, kunnen die rivieren geblokkeerd raken, alsof er een dam wordt opgeworpen. Niet één, maar vaak meerdere, in ons hele lichaam.
Dat levert klachten op die wij ervaren als bijvoorbeeld stijve spieren, migraine of chronisch zeurende pijn in de onderrug. Ook concentratiestoornissen, nierklachten, darmperikelen, oogproblemen of heel acute gebeurtenissen die pijn veroorzaken (zoals een val, of plotseling verdriet) leiden tot blokkades.
Door toepassing van Jin Shin Jyutsu – vrij vertaald ‘de zachtzinnige’ – is opheffing van die blokkades weer mogelijk.

Hoe gaat Jin Shin Jyutsu in de praktijk?

Cliënten komen naar mijn praktijk in Molenrij (Noord-Groningen). Een verwijzing is niet nodig.
Eerst voeren we een intakegesprek. Daarin legt u uit wat uw klachten zijn en stel ik u vragen. We onderzoeken of Jin Shin Jyutsu voor u de juiste aanpak is.
Tijdens de Jin Shin Jyutsu behandeling ligt u op een comfortabele behandeletafel, gewoon met uw kleren aan. Ik leg mijn handen op specifieke energiepunten op uw lichaam, steeds op twee plekken tegelijk en dat steeds gedurende enige minuten. Ik oefen daarbij soms hele lichte druk uit. Dat is nooit pijnlijk, soms wat gevoelig, maar door een rustige ademhaling en ontspanning (waarbij ik u ter plekke help) is die eventuele gevoeligheid zeer snel verdwenen.

Een behandeling duurt ongeveer een uur.
U zult merken dat u tijdens de behandeling steeds meer ontspant. Sommige cliënten voelen letterlijk ‘een sluis’ opengaan. Dikwijls komt het voor dat cliënten lekker wegdromen of zelfs in slaap soezen. Een goed teken!
Erg prettig is dat Jin Shin Jyutsu uitstekend combineert met elke geneeskundige of alternatieve behandeling, met alle medicatie en allerlei therapieën, zowel voor lichaam en geest. Jin Shin Jyutsu ondersteunt uw processen in elk opzicht.

Geen tovermiddel

Hoewel de bereikte resultaten van Jin Shin Jyutsu vaak verbluffend zijn – en verbazingwekkend snel – is de methode allesbehalve een tovermiddel. Het vraagt ook iets van de cliënt: haar/zijn vertrouwen. En als het enigszins kan: een positieve instelling. Zoals het nu eenmaal beter werkt wanneer je bij acute hoofdpijn zonodig een aspirine inneemt maar vooral een halfuurtje gaat liggen, zo werkt dat bij Jin Shin Jyutsu ook . Ik kan u behandelen, graag zelfs, maar uw eigen instelling bepaalt ook veel.
Jin Shin Jyutsu vervangt uw medische behandeling niet, maar is slechts een aanvulling op- of ondersteuning bij uw behandeling. Consulteer altijd uw arts als u klachten heeft.

Zelfhulpmethode

Naast de behandeling kunt u Jin Shin Jyutsu ook bij uzelf met behulp van zogenaamde zelfhulp oefeningen thuis, bij de bushalte of op het werk doen. Door enkele eenvoudige handgrepen die ik u binnen een minuut kan leren – daar heb je die praktische kant van deze methode weer! – geeft u uzelf dagelijks een ‘ondersteuner’, oppepper’ of een ‘rustbrenger’.

Wat u nog meer wilt weten

Jin Shin Jyutsu-behandelingen duren ongeveer 1 uur . De eerste afspraak (intake) duurt 1,5 uur.
Dikwijls bent u na 5 tot 7 behandelingen al geheel of een goed eind hersteld.
Het is altijd mogelijk om na enige tijd weer af te spreken voor een 'onderhoudsbehandeling'.
Of combineer uw Jin Shin Jyutsu behandeling met een ontspannend verblijf in de B&B Het Groene Huisje of in het Gastenverblijf De Deel van De Groene Luwte in Molenrij. Zo beleeft u de weldadige ontspanning op alle niveaus!

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u me bellen of mailen.
Stelt u eerst prijs op uitgebreidere informatie, belt u mij gerust. Ik neem alle tijd voor u.

 

praktijk voor
coaching en therapie

Logo Stellwagen Coaching

Copyright © Stellwagen Coaching 2012 - 2023. All Rights Reserved. | Algemene Voorwaarden | Privacy